Competitive Intelligence

Tactical, Operational & Strategic Analysis of Markets, Competitors & Industries

Business Intelligence 2009 - Croatian Instiute of Technology

Event Details

Business Intelligence 2009 - Croatian Instiute of Technology

Time: November 20, 2009 from 9am to 2pm
Location: "Dr. Andrija Stampar"
Street: Mirogojska cesta 16
City/Town: Zagreb, Croatia
Website or Map: http://www.hit.hr/internet/in…
Event Type: conference
Organized By: Croatian Institute of Technology
Latest Activity: Oct 28, 2009

Export to Outlook or iCal (.ics)

Event Description

Croatian Institute of Technology organises third Croatian yearly conference on competitive intelligence for scientists participating in technology projects, R&D teams, inovators, technology transfer teams. The topics will cover use of CI in supporting R&D projects and particularly its role in the time of recession. The langugage of the conference is Croatian.

Hrvatski institut za tehnologiju treću godinu zaredom organizira konferenciju posvećenu menadžmentu poslovnih informacija (termini business intelligence i njegove izvedenice), pokušavajući ukazati na utjecaj za poslovanje i široke mogućnosti primjene te discipline. Prva business intelligence konferencija koju smo organizirali 2007. u Zagrebu bila je posvećena pitanju inovacija i bavila se evolucijom od ideje do uspješnice. U Dugopolju 2008. organizirali smo konferenciju na temu upravljanja i zaštite intelektualnog vlasništva. Ove godine okosnicu konferencije obilježava globalna ekonomska kriza. Posebice nam je zanimljivo sagledati business intelligence kao poslovnu funkciju i proces u uvjetima krize. Kako se kriza uobičajeno asocira sa smanjenjem troškova, pitamo se treba li štedjeti na tim aktivnostima?

O globalnoj ekonomskoj krizi čitamo, slušamo, i razmišljamo već više od godinu dana, a većina nas je, kako u gospodarstvu tako i u znanstvenom te javnom sektoru, osjetila utjecaj spomenute krize na svojim aktivnostima, rezultatima, ciljevima, planovima i budžetima. Aktivnosti istraživanja i razvoja zahtijevaju značajnije budžete a imaju i relativno dugo razdoblje povrata investicije. Stoga su i ulaganja u istraživanje i razvoj pod povećalom kako u privatnom tako i u javnom sektoru. No, informacije na pravom mjestu, u pravom trenutku i u pravom kontekstu su oduvijek donosiocima odluka bile konkurentska prednost. U sadašnjim uvjetima potreba za takvim informacijama i podrškom je tim važnija jer vanjsko okruženje na razini države, kompanije ili projekta postaje sve nepredvidljivije. Poznavanje trendova u području koje istražujemo, komercijalnog potencijala, aktivnosti konkurentskih kompanija i instituta postaju nam jako važni da bi mogli dokazati kako idemo u pravom smjeru kako smo se odlučili za najbolje projekte koje smo na vrijeme ubrzali te optimizirali ulaganja. Business intelligence donosiocima odluka pruža pravodobne i kvalitetne informacije kako bi presudne odluke donesene u uvjetima krize bile što kvalitetnije. Svjesni važnosti poznavanja vanjskog i unutarnjeg poslovnog okruženja želimo znanstvenicima i gospodarstvenicima približiti ovu disciplinu i definirati ulogu business intelligencea u suvremenoj industriji, istraživanju, razvoju i znanosti.

Ove godine organiziramo treću business intelligence konferenciju, na kojoj ćemo zajedno s predavačima iz tog područja i sa sudionicima konferencije pokušati odgovoriti na pitanja:

•Kakva je uloga business intelligencea u okvirima crisis mangementa?
•Isplati li se ulagati u BI u uvjetima krize?
•Kako inovatori i istraživači mogu profitirati upotrebom BI?
•Kakva je sinergija transfera tehnologije i BI-a?
Tema okruglog stola je: Uloga business intelligencea u tehnologijskim projektima i transferu tehnologije

Comment Wall

Free Intel Collab Webinars

You might be interested in the next few IntelCollab webinars:

RECONVERGE Network Calendar of Events

© 2024   Created by Arik Johnson.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service